Gránátot találtak a Nagykörútnál

30 embernek kellett elhagynia a lakását, és kiürítettek négy üzletet és egy orvosi rendelőt is.
Kapcsolódó cikkek

Egy 82 milliméteres, kilőtt állapotú szovjet aknavető gránátot találtak a budapesti Szent István körút 20. szám alatti házban, a gyújtószerkezete sérült volt, ezért azt elszállították, és a kijelölt területen, hogy még a nap folyamán megsemmisítsék.

A társasházat ki kell üríteni a robbanószerkezet eltávolítása idejére. Ez mintegy 30 embert, valamint négy üzletet és egy orvosi rendelőt érintett. A 8 centiméter átmérőjű szerkezetet egy belső terasz felújítási munkálatai közben találták.

Százhalombattán is gránátra bukkantak

Ötven milliméter átmérőjű, második világháborús fel nem robbant aknavető gránátot találtak hétfőn Százhalombattán a Csónak utca 3. szám előtt.

A robbanószerkezetet a Magyar Honvédség központi gyűjtőjébe viszik és ott hatástalanítják. A robbanótestre árokásás közben találtak. A tűzszerész járőrök a munkálatok idejére 75 méteres körzetben lezárták az utcát, valamint négy lakóépületből 11 embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát. Azóta már hazatérhettek, és az utcában is szabadon lehet közlekedni – tette hozzá.