Tolnai tragédia – pénz, arany, pia és lopott holmi a kocsiban

A társaságról kiderült, verekedésbe keveredtek a tragédia előtt.

Körülbelül kilencmillió forintnak megfelelő eurót, összesen 60 deka aranyat, alkoholt, és egy laptopot találtak a rendőrök abban a kocsiban, melynek sofőrje halálba vitte utasait és egy másik autó sofőrjét szerda este Tolna és Paks között. A számítógépet, amely a roncsban lapult, állítólag egy plébánostól lopták el.

Kerestük ennek kapcsán a rendőrséget, ám ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a nyomozás jelenlegi szakaszában.

A Bors már reggel megírta, hogy a nyomozók vizsgálják, valóban egy bűncselekmény helyszínéről menekültek-e az Audi utasai. Arról is beszámoltak, hogy az autóban ülő egyik pár után öt gyermek maradt árván. Az apa állítólag összesen 16 évet töltött börtönben. A Hír24 úgy értesült, utoljára mindössze két hónapja szabadult.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Steinbach Zsolt a Hír24 kérdésére elmondta, a társaság a baleset előtt Felsőtengelicen járt, verekedésbe keveredtek. Pontosabban az egyik utas ütött meg egy nőt, könnyű sérüléseket okozva neki.

A baleset egy sikertelen előzési kísérlet után történt. Az egyik autós igyekezett maga mögé utasítani az előtte haladót, ám látta, hogy szemből egy jármű érkezik. Így megpróbált visszatérni a sávjába, ekkor elvesztette az uralmát a jármű felett, visszasodródott, és frontálisan karambolozott. A vétkes autó mind az öt utasa és a másik kocsi vezetője is meghalt. Négyen a helyszínen, ketten a kórházban vesztették életüket.

Címkék: halálos baleset