Négy autót lopott, és mindet összetörte

Csak rendesen vezetni nem tudott egy Dunaharasztiban elfogott autótolvaj, akinek ugyan négy autót is sikerült ellopnia, de mindegyikkel karambolozott.

Autós, majd gyalogos üldözés után fogtak el a rendőrök Dunaharasztiban egy férfit, aki négy autót is ellopott, és mindegyiket összetörte – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel. Kállai Gábor elmondta, hogy a 26 éves bűntett előéletű férfi Fehérgyarmat környékén éppen a harmadik lopott autóval karambolozott, amikor arra utazók megálltak segítséget nyújtani. Az autótolvaj beugrott a segítséget felkínálók járművébe, és elhajtott a negyedik lopott autóval.

A rendőrök Alsónémediben közúti ellenőrzésen igazoltatni akarták a férfit, de ő továbbhajtott, Dunaharasztiban sikerült megállítani. A még guruló autóból kiugorva elmenekült, a jármű pedig a rendőrautónak ütközött. Néhány száz méter után a rendőrök utolérték és elfogták a férfit.

Kállai Gábor tájékoztatása szerint a járműlopások mellett közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást indíthatnak a gyanúsítottal szemben.