Halálra akarta gyógyszerezni nevelt gyermekeit

Az asszonyt jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélték.

A jelenleg 48 esztendős baja-mártonszállási vádlott egy kislányt és egy fiú testvérpárt fogadott örökbe élettársával. A három gyerekről az asszony kifogástalanul gondoskodott annak ellenére, hogy a két fiút nem volt könnyű kezelni, míg a kislányt gyermekkori agyi bénulás érte, mindezért kiemelt figyelmet kellett rá fordítani. 2006-tól a nő szorongásos problémákkal küzdött, ambuláns pszichiátriai kezelésre szorult, ám erről nem tájékoztatta a nevelőszülői tanácsadókat.

Az asszony – aki egyébként korábban már próbálkozott öngyilkossággal – úgy érezte, helyzete kilátástalan, végez magával, és megöli a három, általa szeretett gyereket is. Miután párja elment dolgozni, bezárta a ház ajtaját, az ablakfüggönyöket behúzta, a három gyereknek pedig némi whiskyvel együtt gyógyszereket, főleg antidepresszánsokat adott be, amelyekről azt állította, az orvos írta fel nekik. A vádlott maga is beszedett néhány tablettát. Lefeküdtek az egyik szobában, tévét néztek, amikor pedig a kislány rosszul lett, a nő átvitte egy másik helyiségbe, betakarta, majd ráfeküdt. A gyerek hiába kapálózott és kiáltozott, a vádlott addig feküdt rajta, amíg mozgása meg nem szűnt. Ezután a konyhában újabb gyógyszereket vett be, alkoholt ivott rá, majd visszafeküdt a két fiú mellé az ágyba.

A rendőrséget és a mentőket a rokonok értesítették, miután nem tudtak bejutni a házba. A kislányon már nem tudtak segíteni, meghalt, de a két fiút sikerült megmenteni. Kimosták a gyomrukat, majd a nevelőanyjukkal együtt kórházba szállították őket.

Az asszony ügyében a Szegedi Ítélőtábla szerdán hozott ítéletet: a vádlottat jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta.