Rejtélyes sikoly a BKV-buszon

Az elképesztő hangokkal operáló 32-es járat alaposan próbára teszi az utasok tűrőképességét. Sípol, dobol és kis híján nádihegedül is.

Szép őszi reggel, napsütés, Budapest. Az emberek arcán langymeleg harci kedv, munkába kell menni. Különös járat gurul be a Bosnyák térre. A 32-es látszólag pont olyan mint a többi, ám a felszállók már az első fél percben nyugtázhatták, ez a csuklós csoda bizony sír. Vagy inkább zokog, könnyek nélkül ugyan, de annál hangosabban.

A disznóvágás hangulatát keltő zaj a jármű közepe felől támadt, száz szólamban, kenőanyagért üvöltve. Az utasok pedig „örültek”, nincs mese, a sikítozó busz keményen odavágott a kávé pörgette idegrendszereknek. Homlokok ráncolódtak, fogak csikorogtak, persze nem mindig, legfeljebb minden induláskor, megálláskor, még inkább kanyarodásnál. Bár ahogy a még ropogós szlogen szól, We love BKV, együtt járunk és így tovább. És lássuk be, a közös szenvedés is egyfajta sorsközösség.

Kerestük a Budapesti Közlekedési Központot, tudni szerettük volna, hogy vajon akadt-e olyan utas, aki esetleg panaszt tett, és ha igen, mennyi időbe telik orvosolni egy ilyen jellegű problémát. Kérdéseinkre a BKV sajtóoszálya válaszolt. Eszerint: amennyiben járművezetők hibát észlelnek egy járművön, vagy erről bejelentés érkezik akár közvetlenül a sofőrhöz, akár a szakterületre, úgy a BKV munkatársai, a bejelentés tárgyától függően, azonnal intézkednek. Ha indokolt, az autóbusszal azonnal félreállnak, átvizsgálják, javítják. Ha pedig máshogy nem megy, a járművet telephelyre viszik. Az nem derült ki, hogy a dalolászó busz miatt panaszkodott-e valaki.

Az “előadást” igen borsos áron kínálja a közlekedési társaság, 320 forintba kerül. Akinek viszont tetszett a műsor, egy hónapon át korlátlanul élvezheti azt potom 9800 forintért. Diákok, nyugdíjasok természetesen kedvezményes áron is igénybe vehetik a szolgáltatást.

Íme, egy kis ízelítő a sikító, síró, zenélő buszból:

Üzekedő vombatok? Csuklóban lakó szellem? Illegális disznóvágás? Ha van ötlete, mi adhatta ki ezt a hangot, netán pontosan tudja, írja meg nekünk kommentben!

Címkék: bkkbuszbkv