Több országban is vadásztak Magyar Róbertre

Több bűncselekménnyel, köztük egy gyilkossági kísérlettel is meggyanúsították a spanyol hatóságok a nemrég a dél-európai országban elfogott Magyar Róbertet - írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A fekete seregként ismert bűnszervezet vezetőjét itthon korábban tényleges életfogytiglanra ítélték.

A két és fél éve a házi őrizetből megszökött, Marbellában elfogott férfi hazahozatalára azonnal megtette az intézkedéseket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A lap KIM-es forrásból úgy értesült, a férfi hazahozatalát nem gátolja, hogy Spanyolországban eljárás indult ellene.

A Magyar Nemzet szerint Magyar Róbert vélhetően nem csak Spanyolországban bujkált, és követett el bűncselekményeket, ezt jelzi, hogy szombaton Svájc, Izland és Norvégia is kérte az ibériai hatóságoktól, hogy nekik adják ki a szökevényt.

A fekete sereg házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. A vád szerint Magyar Róbert adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten.