Rendőröket vertek Siófokon

Az éjszakai esetnek több száz szemtanúja volt, de a hivatalos szervek napok óta hallgatnak a történtekről - írja a Somogyi Hírlap.
Kapcsolódó cikkek

Két társaság szólalkozott össze a siófoki korzón, majd amikor három rendőr igyekezett csitítani őket, ellenük fordultak. A túlerőben lévő banda tagjai a szemtanúk szerint a földön is ütlegelték a rendőröket, miközben a korzó tele volt sétálgatókkal, de senki nem lépett közbe.

Hamarosan kommandósok érkeztek a helyszínre, ők vetettek véget a verekedésnek, a rendőrökre támadó csapatból több embert is megbilincseltek. Egyes információk szerint az egyik rendőrt kórházi ellátásban kellett részesíteni.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnál csupán annyit közöltek, hogy az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást a nyomozó ügyészség.

Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze pénteken az MTI-nek elmondta, az eset múlt vasárnap, a hajnali órákban történt, egy 20 éves egyetemistát azóta előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A nyomozás érdekeire való tekintettel a Somogy Megyei Főügyészség azonban csak későbbre ígért bővebb tájékoztatást.

Címkék: siófokrendőr