Újra megműtik az M43-ason történt tömegszerencsétlenség túlélőjét

A páciens állapota stabil, akut életveszély nem áll fönn nála, de állapota bármikor válságosra furdulhat.

Újabb műtét vár még a napokban arra a férfira, aki a tizenöt személyes kisbuszban utazók közül egyedüliként túlélte a hétfőre virradóra, az M43-as autópályán történt tömegszerencsétlenséget – közölte Molnár Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője csütörtökön. A férfit egyelőre ezért nem ébresztik föl a mesterséges altatásból – mondta a professzor újságíróknak.

A páciens állapota stabil, akut életveszély nem áll fönn nála, de ez nem jelenti azt, hogy helyzete nem fordulhat bármikor válságosra, ezért is van az intenzív osztályon – tudatta az egyetemi tanár. Hozzátette: a férfi továbbra is mesterséges lélegeztetésre szorul. Az újabb műtéttel a férfi medencéjét kell stabilizálni.

Hétfőre virradó éjszaka egy Szeged felé tartó faanyagot szállító román kamion átszakította az M43-as autópálya szalagkorlátját, oldalára borult, és a szemben lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román kisbusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult.

A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak köztük egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú. A roncsból egy túlélőt, a gyermekek édesapját tudták kiemelni a tűzoltók. Az elhunytak valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből valók.

A kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Ellene halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Városi Bíróság csütörtökön harminc napra elrendelte a 31 esztendős aradi férfi előzetes letartóztatását. A férfit, akit combcsonttörése miatt hétfőn műtöttek meg, az MTI információi szerint a tököli rabkórházba szállítják.

Címkék: balesetkarambolm43