600 milliós jövedelmét titkolta el egy szeghalmi férfi

A három év börtönt kapott egykori munkaerő-közvetítő a bíróságon azzal védekezett, hogy elvesztek a számlái.

A Győri Ítélőtábla jogerősen három év börtönbüntetésre és 2,7 millió forintos vagyonelkobzásra ítélt egy szeghalmi férfit, aki 2004-ben a dorogi ipari park egyik nagyvállalatának végzett munkaerő-közvetítést, és elmulasztott bevallani 600 millió forint bevételt – tájékoztatta a Győri Ítélőtábla sajtószóvivője kedden az MTI-t. A másodfokú bíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság adócsalás miatt kiszabott büntetését – tette hozzá Ferenczy Tamás.

Az elkövető ismerősei révén a munkaerő-közvetítő cég alkalmazottja lett, majd a baráti viszonyra való tekintettel fokozatosan rá ruházták a cég teljes vezetését és képviseletét, miközben ténylegesen ők jártak el az ügyekben. A vállalkozás időközben bevételéből 600 millió forintot elmulasztott bevallani, illetve nem fizetett be 115 millió forint forgalmi adót.

Az ítélőtábla nem fogadta el azt a védekezést, hogy elvesztek a számlák, amelyekkel a Békésből, Szabolcsból és Borsod megyéből toborzott munkásokkal kapcsolatos költségeket igazolták volna, illetve rámutatott, hogy az áfa adónemben nincs jelentőségük a bevételt terhelő költségeknek.