Vesztegetéssel gyanúsítanak egy szabolcsi bírót és egy felszámolót

A feltételezések szerint 2008 végétől 2010 elejéig H. Attila felszámolótól folyamatosan különböző jogtalan előnyöket fogadott elJ. Judit bíró.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság felszámolási ügyekben eljáró bíróját és egy felszámolót hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel. A megyei bíróság elnöke belső vizsgálatot rendelt el.

A főügyész közleményében az áll, hogy a megalapozott gyanú lényege szerint K.-né J. Judit bíró 2008 végétől 2010 elejéig H. Attila felszámolótól folyamatosan különböző jogtalan előnyöket fogadott el. H. Attila egyebek mellett rendszeresen szállította a bírót – ellenérték nélkül – a személygépkocsijával, intézte az autója üzemeltetése során felvetődő szervizmunkákat és más ügyeket. Ugyancsak a felszámoló intézte a bíró megtakarításaival kapcsolatos ügyeket, továbbá a K.-né J. Judit érdekeltségébe tartozó cég ügyeit is. A nyomozás során olyan adatot is találtak, hogy a bíró a felszámoló költségén vett részt egy háromnapos disznótoros rendezvényen.

Az ügyészség szerint ezen anyagi előnyökhöz kapcsolódóan a bíró a felszámolót több esetben a lakásán fogadta, ahol a folyamatban lévő ügyekről is rendszeresen egyeztettek, és H. Attilától beadványokat is átvett.

A belső vizsgálat befejezéséig a megyei bíróság nem nyilatkozik az ügyben – zárul a közlemény.

Címkék: perbíróság