Balesetveszély a hirtelen hullt hó miatt

Akár a 10 centimétert is meghaladó friss hó hullhat keleten, csúszósak az utak.

Havazott és ennek következtében csúszóssá váltak az utak Délkelet-Magyarországon, a rendőrség több balesetről kapott bejelentést a térségben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint az érintett területen, 24 óra alatt keleten, délkeleten 10 centimétert meghaladó friss hó is hullhat.

Csongrád megyében több helyen csúszósak az utak, sok baleset történt nap közben. Szegeden és környékén kora estig körülbelül 20 balesetet jelentettek be a rendőrség ügyeletére.

A reggeli órákban Deszk határában történt baleset halálos áldozatot követelt, ezen kívül napközben több sérüléssel járó baleset is történt a térségben. Délután az 55-ös útról érkezett bejelentés több balesetről, de a 47-es főúton is volt karambol. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autósokat, hogy lassan, óvatosan közlekedjenek, vegyék figyelembe, hogy a folyamatos hóesés miatt az utak csúszósak. Ilyenkor a jármű a hirtelen irányváltoztatásra, fékezésre nem úgy reagál, mint az egyébként megszokott. Kérik a gyalogosokat is, hogy sokkal körültekintőbben lépjenek le az úttestről, vegyék számításba, hogy a kocsik nem tudnak olyan gyorsan megállni, mint egyébként.

Címkék: havazás