Elmeorvossal figyeltetnék a csecsemőgyilkossággal vádolt anyát

Kedden délelőtt dönt a bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e azt a fiatal budapesti nőt, aki a gyanú szerint megölte egyhetes kisbabáját.

Az ügyészség indítványozta, hogy a 31 éves nőt a Budai Központi Kerületi Bíróság helyezze előzetes letartóztatásba, ugyanakkor rendelje el elmegyógyászati megfigyelését is. Ha a bíróság az ügyészi indítványoknak helyt ad, a fiatal anya egy hónapra az Elmegyógyító és Megfigyelő Intézetbe (IMEI) kerül. Az ügyészség szerint, ha a nő szabadlábon marad, újabb bűncselekményt követhet el – mondta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a csecsemő holttestére múlt hét csütörtökön találtak rá Budapesten, a XVII. kerületi Domaszék utca egyik lakásában. A mentők a körülbelül egyhetes kisbabát megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A gyerek testén súlyos sérülések nyomai látszottak, a mellkasán is voltak sérülések, de a korábbi hírekkel ellentétben a lába nem volt eltörve. A rendőrök szombaton emberölés gyanújával vették őrizetbe az anyát, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását. A Független Hírügynökség úgy tudja, a fiatal anya korábban is állt már pszichiátriai kezelés alatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Címkék: csecsemőkisbaba