Négy évet kapott az ittas gázoló

A 39 éves férfi tavaly márciusban a Borsod megyei Tiszalúcon autójával elütött egy 22 éves nőt és egy 25 esztendős férfit.

Gaskó Bertalan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön azt közölte: a férfi ellen halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárás, ami tavaly nyáron befejeződött. Mint elmondta, a gázoltó tavaly március 19-én lakásán egy kisebb társasággal alkoholt ivott, majd ennek ellenére járművébe ült. A településen a jobboldali útpadkára lehajtva elütötte a vele azonos irányban, az úttest jobb szélén gyalogló 22 éves nőt, valamint a vele együtt sétáló és kerékpárját toló 25 éves férfit.

A baleset következtében a 22 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a 25 éves férfit ugyancsak súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba. Az ittas gázoló a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A 39 éves férfit a rendőrök végül a településen egy másik autó utasaként fogták el és állították elő, aki még akkor is folyamatosan ellenállt és megpróbált elmenekülni a hatóság elől. A jogerős bírósági ítélet a napokban született meg az ügyben, a férfit négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, valamint mellékbüntetésként négy évre a közügyektől, öt évre pedig a járművezetéstől is eltiltották – fűzte hozzá a szóvivő.

Címkék: gázolás