Kislányokat akartak megerőszakolni Székesfehérváron

A város forgalmas útja alatt folyó Gaja-patakban fürdő gyerekek közül az egyiknek a nyakát kezdte el szorongatni a férfi.

A másik lány kifutott, és az arra járóktól kért segítséget. Két járókelő és két autós üldözőbe vette a biciklin menekülő férfit, aki a közeli erdőben eltűnt a szemük elől.

Az eset kedden délután történt a Palotai és Kereszttöltés út kereszteződésében. A Független Hírügynökség az egyik üldözőtől tudta meg: a segítséget kérő kislány azt mondta, hogy meg akarták őket erőszakolni, és a másik lány nyakát fojtogatja a férfi. Négyen vették üldözőbe a férfit, aki biciklire pattant és menekülni kezdett. A vékony testalkatú ember fekete nadrágot viselt, felsőteste meztelen volt, és a közeli kiserdőben eltűnt előlük.

Az esetet nem jelentették a rendőrségen – mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hangsúlyozta: mindenképpen érdemes a segélyhívó számra bejelenteni azonnal az ilyen cselekményeket.

Ha a szülő nem tesz feljelentést, amikor a gyereket ért bármilyen erőszakról értesül, akkor a gyerek biztonságérzetét veszélyezteti, azonkívül soha többé nem fog tőle segítséget kérni, mert úgy érzi, hogy nincs értelme – mondta Bocsi-Meleg Ilona, a székesfehérvári kistérségi családsegítő szolgálat szakmai vezetője.

A krízisellátásba került gyerekek száma egyébként 2005 óta folyamatosan nő. Míg 2005-ben 284 ilyen eset történt, 2009-ben már 921. Az öt év alatt összesen 2782 gyereket ért lelki vagy testi erőszak. A legveszélyeztetettebb korosztály a 6-13 év közöttiek.

Címkék: megerőszakol