Túszul ejtette a saját fiát

Túsztárgyaló és pszichológus segítségével sikerült kihozniuk a rendőröknek újfehértói házából egy asszonyt, aki tízéves kisfiával napokkal előtte zárkózott be az épületbe.

Az újfehértói gyámhatóságtól szerdán értesítették a rendőrséget, hogy egy napok óta zavartnak tűnő nő kisgyermekével bezárkózott a házába, és senkivel sem hajlandó kommunikálni – tájékoztatott szerda éjszaka Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: mivel felmerült, hogy pszichiátriai esetről van szó, és attól tartottak, hogy az asszony esetleg kárt tesz magában vagy 10 éves fiában, a megyei főkapitányság speciális egységeit hívták a helyszínre.

A rendőrségi túsztárgyaló, pszichológus és a Jonatán akcióosztály olyan stratégiát dolgozott ki, melynek eredményeként erőszakmentesen, sérülés nélkül tudták kihozni az asszonyt és a gyereket.

A 48 éves nőt rendőri felügyelet mellett mentővel szállították a pszichiátriára, a kisfiú elhelyezéséről a gyámhatóság gondoskodott. Azt egyelőre nem tudni, miért zárkózott be a nő a gyerekkel.