Pisztolyt szegezett a polgárőr a romavezetőre és a polgármesterre

Egymásnak esett a pamuki polgárőrség vezetője és a helyi romavezető.

Tóth Csaba (független) polgármester beszámolója szerint kedd délelőtt a közmunkások szóltak neki, hogy az utcán egymásnak esett a helyi romaszervezet vezetője és a polgárőrség vezetője. Igyekezett lecsitítani őket, ám a polgárőr – egyik kezében egy gázpisztollyal, a másikban egy gázsprével – “ocsmány szidalmazás” közepette őt is megfenyegette. Ekkor hívtam a rendőröket, akik mindkettőjüket feljelentették – mondta a polgármester, aki közölte: az őt ért fenyegetés miatt feljelentést tesz a polgárőrség vezetője ellen.

Az MTI telefonon nem tudta elérni sem a polgárőrség, sem a roma szervezet vezetőjét. A polgármester szerint a roma vezetőt valószínűleg azért nem, mert kihallgatáson van a rendőrségen, a polgárőrség vezetőjétől pedig kedden azonnali hatállyal elvették az önkormányzattól kapott mobiltelefont.

Tóth Csaba elmondása szerint az öt évvel ezelőtt megalakított, jelenleg 19 tagú polgárőrséget a nyugdíjas korú férfi egy éve vezeti. Rend is van a faluban – dicsérte a polgármester a szervezetet, amelynek vezetőjéről azt mondta: “a munkájával nem is volt baj, de a modora…”

Bogdán József, a pamuki romaszervezet vezetője a lapnak azt mondta: kérdőre vonta a helyi polgárőrség vezetőjét, mert visszahallotta, hogy szidalmazta őt és a polgármestert. A polgárőr felesége viszont azt állította, hogy romaszervezet vezetője egyszerűen nekik rontott, s ők védekezni kényszerültek.