EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

pető péter

Lehet, hogy a szuperhősös filmek magyarázzák meg, miért nem kell már a jó kormányzás a politikai támogatottsághoz? És mi köze a magyar inflációnak a The New York Times filmkritikarovat-vezetőjének távozásához?

jankovics márton / varga jennifer

Hogyan érthetett egy matematikus ennyi mindenhez, és miként merültek feledésbe az eredményei? Miért akarta, hogy Amerika mérjen megelőző csapást a szovjetekre? Milyen tudományágakat forradalmasított Neumann a halálos ágyán? És mit gondolna a ChatGPT-ről? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Ananyo Bhattacharyával, aki az eddigi legalaposabb tudományos életrajzot írta meg Neumann Jánosról.

bodnár judit lola

A Balhét nem harangozta be marketingkampány és színészinterjúk sora, mégis hosszú-hosszú idő óta a legjobb dolog, ami a Netflixen történt. Fifikás, brutálisan éleslátó, friss és bátor forgatókönyv, éles humor, és drámai mélység keveredik.

mázsár tamás / varga jennifer

Jogásszal és politológussal beszélgettünk arról, hogy Bencsik ugandai melegbubus fejtegetése miért nem számít – legalábbis büntetendő – gyűlöletbeszédnek, és miért probléma az, hogy a kormány részéről nem született erőteljes és egyértelműen elítélő reakció.

Kétszer sem sikerült méreggel megölni Putyin kritikusát, most 25 év börtönre ítélték

schultz antal

biró péter

Az Egyesült Államokban egyre többen érdeklődnek a pofonbajnokság iránt, de a fejlődést némileg hátráltatja, hogy mivel gyerekcipőben jár a profi verzió, menet közben alakul a szabályozás. A nagy ugrásban olyan sztárok segítenek, mint Arnold Schwarzenegger vagy éppen a magyar Szabó Franciska.

tóth bálint soma

Dr. James Craig és felesége, a március közepén elhunyt Angela látszólag példás családi életet éltek. Ám a fogorvosként dolgozó férfi kettős életet élt, sőt legújabb partneréért épp elhagyni készült hitvesét. Az asszony hirtelen halála után meg is vádolták a férjet gyilkossággal. Amerikai rémtörténet a Colorado államban található Aurorából.

kránicz bence / adrián zoltán

Zámbó Krisztián szerepében ismerte meg az ország A Királyban, de évek óta dolgozik független színházi előadásokon. Márciusban mutatták be két másik rendezővel és négy sikeres magyar influenszerrel közösen készített darabjukat, ami az influenszer életmód szorongásairól és a Gabby Petito-gyilkosságról is szól.

lugosi péter

Az elefántok hozzánk hasonlóan intelligens, érző, családjukhoz kötődő lények, az emberektől mégis sokszor csak haragot, gyűlöletet tanulnak. Dr. Paula Kahumbu elefántkutatóval beszélgettünk a National Geographic hamarosan induló, Az elefántok titkai című minisorozata kapcsán.

kálnoki kis attila / szajki bálint

A háromszoros olimpiai bajnokkal mérlegre tettük a vízilabda-pályafutása eredményeit és a magánélete alakulását.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: