EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

k. kiss gergely / mohos márton

Ha felfut a termelés a tervezett akkugyárakban, az jelentősen megdobja a papíron kimutatható GDP-értéket. Tényleges növekedési hatásuk azonban nincs, a hazai vállalatokra pedig kiszorító hatást gyakorolhatnak.

szegő iván miklós

Harminc évig irányította Montenegrót Milo Djukanovic, de a veterán politikus a hétvégén megbukott államfőként.

schultz antal

A Kremlnek kedves Vladlen Tatarszkij a harciasságot propagálta, de még saját köreiben is gúnyolták a túlzásai miatt. Elképzelhető, hogy a likvidálásával az elkövetők valójában másokat akartak figyelmeztetni.

besenyei balázs

III. Károly koronázása körül egyre gyűlnek a problémák.

mázsár tamás / farkas norbert

Balatonfüred rendezni szeretné az évek óta elhagyatott görög falu sorsát. Ehhez 30–35, a területen kisebb üzlettel rendelkező tulajdonossal kellett volna megállapodni, ám ez nem sikerült.

bihari dániel

Ha létezik poszttraumás stressz szindróma kulturális értelemben, akkor a tatárjárás ezt váltotta ki a magyar nemzetben.

inkei bence

Steven Knight forgatókönyvírói és tévés produceri pályája a Legyen ön is milliomos!-tól a Peaky Blinders sorozaton át egy rakás sikerfilmig terjed, és az egész karrierben az a legmegdöbbentőbb, hogy talán csak most kezd igazán belelendülni.

kránicz bence

Ha Tarr Béla rendezett volna science fictiont, talán valami hasonlóval állt volna elő, mint a Műanyag égbolt. Aki felhőtlenül szórakoztató, akciódús sci-fire vágyik, ne erre a filmre váltson mozijegyet, aki viszont a mai magyar film különleges teljesítményére kíváncsi, bátran tegyen vele próbát.

D. magyari imre / mohos márton

Gurubi Ágnes Szív utca című regényének főhőse felmenői múltját tanulmányozza, hogy meg tudja változtatni az életét. Sokban hasonlít hozzá a második regény, a Másik Isten hőse, Juli. Van-e választásunk, vagy felmenőink sorsát éljük újra? Saját döntésünk-e a párválasztás? Interjú az íróval.

kovács márta / adrián zoltán

A FECSKE csoportot azért hozták létre, hogy segítsenek az elítélteknek emberséges körülmények között eltölteni a börtönbüntetésüket. Miért fontos, hogy a rabok kapcsolatban maradhassanak a külvilággal, illetve mennyi esélyük van a reintegrációra a szabadulásuk után.?

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: