EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

kálnoki kis attila / adrián zoltán

A kardvívás háromszoros magyar olimpiai bajnoka, idei világbajnoka egy éve Londonba költözött. Milyen a távedzés és miért fordult 32 évesen tanácsadóhoz?

grád-kovács márta / adrián zoltán

A miskolci Pilz Olivér volt az egyik alapítója a Tanítanék Mozgalomnak. A pedagógussal az elmúlt hat évről, a tiltakozások hátteréről, a saját egzisztenciáját érintő szorongásairól beszélgettünk, és azt is megkérdeztük tőle, bedobja-e valaha a törülközőt.

tamásné szabó zsuzsanna / varga jennifer

Magas az infláció, zuhan a forint, államcsőd közeli állapotokról is beszélnek – ilyen helyzetben mit lehet tanácsolni, mihez kezdjünk a pénzünkkel, ha van, hogy lehetőség szerint ne veszítsen az értékéből?

d. kovács ildikó

A huszonéves Tarasz a tavasz nagy részét egy pincében töltötte, miközben az orosz csapatok a földig rombolták szülővárosát, Mariupolt. Aztán megjelent két orosz katona, akik arra utasították, hogy öltözzön fel és menjen velük.

jankovics márton / varga jennifer

Az évek óta tartó aszály és a Covid-válság is kivéreztette Afrikát, az orosz–ukrán háború csak az utolsó csepp volt a pohárban – mondja Marsai Viktor Afrika-kutató, a Migrációkutató Intézet igazgatója.

baka f. zoltán / szajki bálint

Mekkora devizatartalék kell egy ország pénzügyi biztonságának garantálásához? Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, adott helyzet dönti el, hogy éppen mi számít elégnek, mi kevésnek.

k. kiss gergely

Az építőipari szövetség az elkövetkező két évben a munkalehetőségek jelentős szűkülésére számít, elsősorban az állami beruházások visszavágása miatt. Eközben a lakásépítési piac a felére zsugorodhat, amennyiben a kormányzat nem avatkozik be.

kránicz bence

Cannes-ban kérdeztük az Adéle élete, A feleségem története és a két legutóbbi James Bond-film francia sztárját.

kránicz bence

Mozikba került a Toldi, a 2021-ben, 79 éves korában elhunyt Jankovics Marcell utolsó filmje, amely bemutatja: Arany Toldija összekötő kapocs lehet az ősmagyar eredetmondák és a mai szuperhőstörténetek között. Kritika.

inkei bence

Lehet-e jó 2022-ben is egy régivágású történelmi film? Elvárható-e bárminemű tárgyilagosság a jelenlegi kultúrpolitikától, ha mondjuk az SZDSZ-ről van szó? Egyáltalán van-e jelentősége annak, hogy mennyire hű a valósághoz a Blokád? Kritika.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: