EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

kránicz bence

Napjaink legelismertebb sci-fi írója nem kevesebbre vállalkozott új regényében, mint hogy felvázolja, milyen gazdasági reformokra, szemléletváltásra, sőt terrorakciókra van szükség ahhoz, hogy a világ végre érdemben tegyen a klímaválság ellen.

lugosi péter

Történelmi aszály sújtja Olaszország legnagyobb folyójának medencéjét. A Pó szintjének lecsökkenése nemcsak a lakosság vízellátását, hanem a mezőgazdaságot és az energiatermelést is veszélybe sodorja.

jankovics márton

A filmeseket is régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy összeomlik-e a modern civilizáció, ha valamiért veszélybe kerülne az energiaellátás.

papp atilla

Vágtató inflációval, élelmiszerhiánnyal és államcsőddel küzd Srí Lanka, az egész politikai elit tart a levesbe.

nagy nikoletta

Bár a gyakorlatban egyelőre a közelében sem vagyunk a fenntartható repülésnek, azért jó tudni, hogy ha pontos terv nincs is, lehetőségek azért akadnak a legszennyezőbb közlekedési ágazat zöldítésére.

inkei bence

Miért érte teljesen váratlanul a világot az 1973-as olajválság és miért tartották az amerikaiak az energia Pearl Harborának? Miért úszta meg Nyugat-Európa kellemetlenségekkel a jósolt szenvedés helyett? Mi maradt velünk örökségként a hetvenes évek energiaválságjaiból? És hogy jön ide Jockey Ewing?

szegő iván miklós

Nincs érdemi hatásuk Vlagyimir Putyin hatalmára azoknak az orosz oligarcháknak, akik nyilvánosan elítélik az Ukrajna elleni inváziót.

Papp atilla

Népszavazáson buktatták meg a demokráciát Tunéziában.

birkás péter / csóti rebeka

A kütyük a kikapcsolt állapot ellenére is fogyasztanak, a kérdés csak az, hogy pontosan mennyit? Lehet-e számottevően spórolni, ha odafigyelünk erre? A válasz röviden: igen.

Schultz Antal / Mohos Márton

Számos független társulat találgathat, kap-e még idén támogatást, miközben fideszes önkormányzatoktól a Puskás musical kiötlőin át az A38-ig sokan vannak, akiknek nem kell aggódnia.

molnár zoltán / mohos márton

A tóparti vendéglősök és szállásadók közt ugyan kevesebb a katás, de a Balatonra települt szabadúszók közt szép számmal akadnak. Velük beszélgettünk a sokkról és a terveikről.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: