EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

Cseri Péter

Az ellenállásnak nagyon sok formája létezett 1944–45-ben, többnyire puskalövés nélkül is működött – nyilatkozta a 24.hu-nak Bartha Ákos történész, akivel a nemrég megjelent, Véres város című könyve apropóján beszélgettünk.

D. Kovács Ildikó

Kaled Halabit a Moszad és az osztrák titkosszolgálat csempészte ki Franciaországból, az ellene indított hivatalos vizsgálat pedig csendben elhalt.

Grád-Kovács Márta / mohos márton

Hamarosan a 300. előadásához érkezik a Szociopoly – egy interaktív színházi társasjáték –, amelyben mindenkinek egyetlen célja van: egy magyarországi kistelepülésen szegénységben túlélni egy hónapot. A játék kitalálójával, Bass László szociológussal beszélgettünk.

Bodnár Judit Lola / varga jennifer

Miért nem gátolja a valódi belső szabadságot semmilyen külső korlátozás, és mi köze mindennek a transzgenerációs traumáinkhoz? Orvos-Tóth Noémivel beszélgettünk.

Spirk József / Vitéz F. Ibolya / csóti rebeka

Egy mátrai hotel példáján keresztül mutatjuk be, milyen módszerrel lehet milliárdokat spórolva megszerezni akár olyan ingatlant is, mely elvileg a rendőrség és a bíróság kiemelt figyelmét élvezi.

Vaskor Máté

Folyamatosan támadják a főváros vezetését, mert a közlekedés zöldítése dugókat okoz. Oslóban, Ljubljanában és Gentben is sikerült hasonló intézkedéseket átvinni, de mindenhol hosszú idő kellett, mire az emberek elfogadták és megszerették azokat.

Orosz R. Zoltán

Kertváros, álomállás, gyönyörű család: egy sportbaleset vetett véget mindennek.

Inkei Bence / Palágyi Barbara

2022-ben Újvidék lesz Európa egyik kulturális fővárosa: megnéztük, hogyan akar a város egyszerre összekötni különböző kultúrákat és időszámításokat, illetve tudományt és művészetet.

Jankovics Márton

Nézettségben már túlteljesített, ám az kérdéses, hogy az alkotók fő célját is elérheti-e a film: a közvélemény felrázását klímaügyben. A kritikusokat és a klímatudósokat már sikerült egymásnak ugrasztani.

Polák Zsóka

Hollywood legszélesebb mosolya mögött bőven találunk tragédiákat és traumákat, nem véletlenül tudja eljátszani az abszolút kretént, de a mélyebb drámai szerepeket is. Csak reménykedni lehet, hogy nagypapakorba lépve inkább az utóbbira szavaz majd. Jim Carrey január 17-én töltötte be a hatvanat.

KORÁBBI VÁLOGATÁSAINK: