EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

Benke Ágnes

Sikerélményként éli meg egy palliatív orvos, ha képes érdemben csillapítani egy végstádiumú beteg fájdalmait, szenvedéseit. A kísérésről, az idő és a kommunikáció fontosságáról, valamint a méltó végről beszélt egy orvos a 24.hu-nak.

Nagy Gergely Miklós / marjai jános

Elítélték a magyar-román határ mentén fekvő Tyukod polgármesterét, mert inzultálta az anyakönyvvezetőt négy és fél éve. Hogy érzi magát most a sértett, Németh-Kiss Pálma? Hogy élte meg az évekig tartó eljárást, és mit szól ehhez a falu? Riport.

Kálnoki Kis Attila

Az elsősorban az utánpótlássportot és a létesítményhelyzetet segítő taotámogatás olykor egészen megdöbbentő történeteket szül.

Jankovics Márton / palágyi barbara

A karaktergyilkosság nem modern találmány, hanem évezredek óta használt, bejáratott eszköz – mondja Bőhm Kornél kommunikációs szakember. Szájer és Borkai botránya, valamint Trump sebezhetetlensége is szóba került. Interjú.

Bodnár Judit Lola / palágyi barbara

Miért ismételgetünk a szexről alaptalan, ókori eredetű butaságokat, és hogyan lehet ebből kikeveredni? A női szexualitás történetét megíró Budai Lottival erről, a nőkben vándorló méhről és a rettegett megaklitoriszról is beszélgettünk.

Kránicz Bence

Az Oscar-díjas Asghar Farhadi legújabb, megint Oscar-jelölésre esélyes remeklése egy hétköznapi emberről szól, aki jót cselekszik, és elnyeri érte méltó büntetését. Kritika A hősről.

Nagy Nikolett

A zaklatás nem új az orvosok, kutatók számára, de amit a koronavírus óta kapnak, az igen – olykor még családtagoktól is tűrniük kell. Beszélgettünk néhányukkal.

Kácsor Zsolt / mohos márton

Mivel a hatalomból ma nagyon sokan vadásznak, bátran kijelenthető, hogy a közös vadászatok mára a NER-vezetők seregszemléi és társasági életének a részei lettek – állítja Majtényi György történész, akivel legújabb könyve apropóján készítettünk interjút.

Dömös Zsuzsanna

Nálunk a legnagyobb az állami és EU-s források aránya a startupok mögött, ami el is kényelmesíti a legtöbb hazai céget. Lengyelország elhúzott a régió többi országától, de azért nálunk is van kikre figyelni.

Halasi Eszter

Halasi Eszter 14 órás műszakot beszélgetett és fotózott végig az Oltalom Egyesület által egy autószerelő üzemből kialakított éjjeli menedékhelyen és nappali melegedőn a Fűtött utcában. Képriport.

KORÁBBI VÁLOGATÁSAINK: