EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

Pál Zsombor / mohos márton

Újévi interjú Jásdi István csopaki borásszal Balatonra költöző budaiakról, inflációról, ellenségképekről és a boldogság koncentrikus buborékjairól.

D. Kovács Ildikó

Elizabeth Holmes 19 évesen alapította a cégét, ám egy több százmillió dolláros csalás miatt indított per lett a tündérmese vége.

Nagy József / farkas norbert

Rég ült munkásember a parlamentben, most viszont úgy néz ki, hogy tavasszal bekerülhet egy salgótarjáni, 44 éves, cigány férfi, aki bő két évtizedet húzott le szalag mellett.

D. Kovács Ildikó

A koronavírus, az infláció és a külpolitikai feszültségek megnehezítették az átmenetet a Trump-korszakból a Biden-érába.

Benke Ágnes / Poszler Gabriella mohos márton

Van köztük nyugdíjas pedagógus, egykori bárzenész és targoncás, vezetőjük pedig végzettsége szerint orvos. A Covid elleni vakcinát biológiai fegyvernek tartják, a kormányt a háttérhatalom bábjának.

Biró Péter

A Hipgnosis 2018 óta vásárolja fel a zenészek katalógusait: örökre megszerzi a szerzői jogokat, amelyekkel aztán szabadon kereskedhet reklám- és bármilyen célra.

Schultz Antal

Ahogy sok minden más, úgy a világkiállítás is elmaradt 2020-ban a koronavírus-járvány miatt. De egy év késéssel, október elsején csak megnyitotta a kapuit a látogatók előtt a nevében még a tavalyi évet viselő Expo2020 Dubajban.

Kránicz Bence

Miért mondták Petőfire, hogy kénköves bűzt terjeszt? Milyen tévhitek keringenek ma is nagy költőinkről, és miért van válságban a kortárs szépirodalom? Milbacher Róbert irodalomtörténésszel beszélgettünk.

Orosz R. Zoltán / palágyi barbara

A második világháború idején akadtak, akik belépőjegyes, illetve előfizetéses rendszerben működtettek óvóhelyeket, vagyis csak azokat engedték be vész esetén, akik fizettek.

Polák Zsóka / varga jennifer

Színházban játszik, forgat, rendez, ha kell, amazont játszik a Vajákban, emellett tehetséges fotós: első albuma november végén jelent meg.