EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

bita dániel / pető péter / mohos márton

Jaksity György azt mondja: visszaadja az iparengedélyét, ha a magyar külpolitika, a politikai kommunikáció nem változik meg gyökeresen a következő hetekben

wagner péter

Az ország köztes helyzetéből adódóan egyszerre üzemeltetett nyugati és szovjet haditechnikát is, vélelmezhetjük, hogy jól kiismerve mindkettő erősségeit és gyengeségeit is.

grád-kovács márta / farkas norbert

Az érkező menekültek között szép számmal akadnak olyanok is, akik házi kedvenceikkel együtt tették meg a hosszú utat idáig. Nekik segít az Animal Aid.

nagy józsef / varga jennifer

„Látszik, ugye, hogy miért szavazunk a Fideszre?! Mert ez az első párt, amelyik nyitottságot mutat a makói cigányság iránt. Szépen itt is ragadtunk mellette.”

szegő iván miklós

A Kádár-korban épült ki Magyarország függősége az orosz olajtól és gáztól, és ezen a rendszerváltás sem változtatott döntően. Hogyan lehet kitörni a függésből?

biró péter

A magyarországi börtönökben élők elméletileg minden nyomtatott sajtóterméket megrendelhetnek, de csak egyetlen újság van, ami biztos, hogy minden intézményben ott van: a Börtönújság.

borovitz tamás / varga jennifer

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnökével beszélgettünk fordított Madonnáról, esetlenül címzett levelekről, illetve a gyűjtők közötti rivalizálásokról.

kránicz bence

Hogyan építi tovább az életművét két fiatal rendező, akiknek előző filmjében Daniel Radcliffe folyton fingó vízihullát alakított? Most virsliujjú nők nyalogatják egymást mustárral, szuperhős lesz egy mosoda tulajdonosából és mosómedve a L’ecsó patkányséfjéből. Kritika egy lenyűgözően zilált és vakmerő filmről.

besenyei balázs

Hollywood ezúttal nem remake formájában gondol újra egy klasszikust, hanem folytatást készít egyhez: John Woo 1997-ben megcsinálta az Ál/Arcot, amelyet sokan a tökéletes akciófilmként definiálnak mind a mai napig.

polák zsóka

A Mattik Dora álnév alatt alkotó szerző páratlan őszinteséggel mesél arról, milyen egy alkoholista apa gyerekeként felnőni. A könyv szerzőjével arról beszélgettünk, miért tabusítják ennyire a témát, miként játszanak mindebben nagy szerepet a háborúk traumái, vagy épp miért nem beszél senki az alkoholista anyákról.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: