EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

borovitz tamás / mohos márton

Görögh Attila huszonöt éven át tervezgette, hogy egyszer majd bejárja a Route 66-et, a legendás amerikai országutat. Negyvenévesen végre megvalósult az álom, amiből rock&roll útikönyv született.

kálnoki kis attila / mohos márton

Már gyerekként érezte, harcosnak született, az MMA-nál kötött ki. Borics „The Kid” Ádám története arról, milyen út vezetett egy kis magyar falutól Floridáig; és a világ egyik legnagyobb MMA-szervezetének a bajnoki kihívó pozíciójáig.

tóth bálint soma

További filmesek, akiket kitiltottak az Oscar-gáláról.

polák zsóka

A posztolás életet menthet, de nem árt, ha az ENSZ-nél is olvassák – így foglalható össze Rahaf Mohammed filmbe illő szökése Szaúd-Arábiából.

mázsár tamás

Így élték meg ellenzéki delegáltak a szavazás napját.

Orbán erősebb, mint valaha, de mihez kezd az iszonyú magánnyal?

kerner zsolt / varga jennifer

A miniszterelnök sosem volt még ennyire elszigetelt Európában, és ennek most valódi következménye is lehet. Az egyetlen reménye Marine Le Pen esetleges győzelme.

inkei bence

Koreától Törökországig újabb és újabb országok igazolják, a hagyományos Nyugat kulturális hegemóniája már a múlté, de Oroszország feltűnően hiányzik az ilyen sikertörténetek közül. Nem értik a soft power lényegét, vagy nem érdekli őket?

benke ágnes / mohos márton

Sok mindenre rácsodálkoztak a Kárpátaljáról menekült roma gyerekek. Lenyűgöző egy lelkes kis csapat összefogása és szakmai munkája Zugligeten, ahol Kárpátaljáról menekült roma családokról gondoskodnak.

lengyel nagy anna

Lengyel Nagy Anna író önkéntesnek állt az orosz–ukrán háború kitörése után. Menekültszilánkokat villant fel az élményeiből.

rugli tamás

Csak a tömény gyűlölet maradt, és a tudat, hogy az oroszok velünk is ugyanezt fogják tenni, ha lehetőségük lesz rá – mondta lapunknak a teljes orosz invázióra készülő megye, a Donbasz tévéjének két munkatársa.

Tényleg megölték Mátyás királyt?

birkás dániel

Nem igaz a mérgezett füge, és az sem, hogy brutális merénylet áldozata lett az árnyékszéken ülve. Mátyás hosszan betegeskedett, és 47 évesen természetes halált halt. De miért Nyugaton élt és kalandozott élete végén?

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: