Papírozás helyett: népszerű az e-kárbejelentő

Az ingyenesen letölthető e-kárbejelentő alkalmazást a 2019. januári megjelenése óta több mint 220 ezren töltötték le – mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán.
Kapcsolódó cikkek

Lambert Gábor hozzátette: eddig több mint 4.200 kárbejelentés érkezett az e-kárbejelentőn keresztül a biztosítótársaságokhoz, valamint a Mabiszhoz.

A személyi sérüléses ütközéseken kívül az összes Magyarországi baleset 5-6 százalékát már így intézik a magyarok. Az online kárbejelentést átlagban 20-25 perc alatt töltik ki a felhasználók.

5 év alatt piszkosul megdrágult a kötelező biztosítás
Mert volt honnan: az EU-ban csaknem a legalacsonyabb volt a kgfb-díj.

A kommunikációs vezető elmondta: az applikáció leegyszerűsíti a kárbejelentést, a papíralapú helyett online bejelentést tesz lehetővé. Az applikáción keresztül eddig 800 ezer magyar biztosítótársasági ügyfél kapott olyan QR-kódot, amellyel kitöltés nélkül be tudják olvasni szerződéses adataikat kárbejelentéskor.

Az e-kárbejelentés nemcsak egyszerűsödött, hanem az alkalmazáson intézhető ügyek köre is kibővült, a fejlesztések részeként külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni az applikációval, valamint el lehet indítani a kárrendezést cascóra is – idézte Lambert Gábort az MTI.

Kiemelt fotó: iStock