Rászáll a NAV a kínai áruházak kereskedőire

Február második felében az Asia Centerben és a China Martban is felbukkannak a revizorok.
Kapcsolódó cikkek

A NAV új elemekkel színesítette az Adótraffipaxot, amelyben tavaly március óta közlik, mikor, hol kik számíthatnak ellenőrzésre.

Az egyik ilyen újdonság, hogy február második felében fokozott ellenőrzések lesznek az Asia Center és a China Mart területén, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága jóvoltából. A kínai áruházakban lévő kis- és nagykereskedők is számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet, amiből kiderülhet, ha nem mindig ütik be a pénztárgépbe a vásárlások összegét.

Zala megyében pedig a biztonsági cégeket szemelték ki maguknak: az őrök foglalkoztatását fogják kiemelten ellenőrizni.

Ha vállalkozása van, és kíváncsi, önnél is kopogtathat-e mostanában a NAV, kattintson. Ja, és a közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is legyenek NAV-ellenőrzések.

A NAV szerint egyébként nagyon bejött az Adótraffipax:

Százmilliós hasznot hoz a NAV csodafegyvere
Pár hónap alatt igen látványos eredményeket értek el.

Újdonság: A jövőben már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be a NAV, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Kiemelt kép: MTI/Bizományosi: Jászai Csaba