Üzlet okosan: nagyvállalati lehetőségek kisebb cégeknek

Az okostelefonok és a felhőalapú megoldások terjedésének köszönhetően manapság egy kisebb cég is hozzáférhet olyan technológiai erőforrásokhoz, amelyeket korábban csak a nagyvállalatok tudtak megfizetni. Íme, néhány terület, ahol már ma is sokat nyerhetnek a kisebbek is.
Kapcsolódó cikkek

Készítse fel cégét a hackerek ellen!

Az adatbiztonság mind fontosabbá válik az üzleti életben, hiszen egyre gyakrabban érkeznek támadások a kibertérből. Míg korábban – különösen a kisebb – cégek egy része megelégedett a hagyományos védelemmel, ma már ők is könnyen érezhetik magukat primer célpontnak, például az üzleti adataik elérését blokkoló, zsaroló úgynevezett ransomware támadások miatt. Ez pedig mindinkább szükségessé teszi az egyre fejlettebb, a vállalkozás egészét, vagyis a belső folyamatokat is védő biztonsági megoldások folyamatos terjedését – összegezte az Invitech Solutions a HVG oldalán.

IT-tippek

Profitáljon a hibrid felhőkből!

Míg a vállalkozások a felhőkkel eléggé gyorsan megbarátkoztak a rugalmasságuk és költséghatékonyságuk miatt, maradtak még olyan kifejezetten érzékeny vagy költséghatékonyan ki nem helyezhető adatok, amelyek kezelését a cégek a saját telephelyükön szeretnék megoldani. Ilyen esetekben a hibrid felhőmodell lehet a megfelelő válasz, amely testre szabott megoldásokkal egyesíti a privát és a publikus felhők előnyeit. Az Invitech Solutions tapasztalatai szerint ezek a konstrukciók a közepes és nagyvállalkozások körében terjednek leginkább. A kis és közepes cégek – elsősorban költséghatékonysági okokból – a publikus felhőszolgáltatásokat részesítik előnyben.

Felhőtippek

Monitorozzák az okoseszközök kockázatait!

A mobilitás növekedésével egyre több eszköz lesz a munkatársaknál, akik ezeket mindenféle kombinációkban használják személyes és üzleti célokra. Ezért az eszközök biztonságos menedzsmentje sokkal nehezebbé vált, mint korábban.

Felmérések szerint az alkalmazottak mintegy 80 százaléka nem engedélyezett alkalmazásokat is letölt, így a mobileszköz menedzsment (Mobile Device Management – MDM) fontos protokoll minden cégnél. Ráadásul a kisebb vállalkozások számára is megfelelő alkalmazások ma már el is érhetők a piacon – hívta fel figyelmet az infokommunikációs vállalat.

Okostippek

Edukálni kell az alkalmazottakat, és figyelni kell rá, hogy követik-e az MDM szabályait. El kell fogadtatni a munkatársakkal, hogy a készüléken lévő céges és privát tartalmat el kell különíteni. Ezen felül annak az elfogadása is szükséges, hogy a munkaadó a céges tartalmakat adott esetben távolról is törölheti, ami esetleg bizonyos privát tartalmak sérülésével is járhat.