A NASA szupergépétől a gízai piramisokig: ezekre képes a magyar adatközpont

A pár éve még csak a sci-fikben látott technológiák ma már itt vannak köztünk.
Kapcsolódó cikkek

Ha azt hitte, hogy az adatközpontok világa egy, az átlagos internetfelhasználótól távoli univerzum, téved. Az első ránézésre titokzatos létesítmények ott vannak mind a lakossági, mind pedig a vállalati felhasználók mindennapjaiban, akkor is, ha videót nézünk, közösségi oldalakon kommunikálunk vagy receptet keresünk a neten. Emellett a munkahelyünkön felhalmozott óriási adatmennyiség tárolásáról és biztonságáról is egyre inkább ilyen központokban gondoskodnak.

Az Invitel legújabb infografika-összeállításában bemutatja, milyen teljesítménnyel és paraméterekkel bír Magyarország egyik legkorszerűbb adatközpontja, a budapesti, Kozma utcában található Datacenter.

Az infografika ábrái is érzékeltetik, hogy a pár éve még csak a sci-fi filmekben látott technológiák ma már itt vannak köztünk.

Az Invitel négy létesítményből álló, mintegy 3000 négyzetméter hasznos alapterületű adatközponti flottájának zászlóshajója a több mint 1500 négyzetméteres Datacenter. A létesítmény által nyújtott szolgáltatások iránt az utóbbi időben nagymértékben megnőtt a kereslet, ezért az infokommunikációs vállalat előrehozta az adatközpont jelentős mértékű bővítését, melynek munkálatai már meg is kezdődtek.