Keresik a legjobb fejlesztéseket

Március 10-ig várják a nevezéseket az Invitel üzleti innovációs pályázatára, az InnoMax Díjra.
Kapcsolódó cikkek

A válság miatt az innováció jóval kevesebb figyelmet kap. Az Invitel célja, hogy megfordítsa ezt a folyamatot, és a versenyen keresztül nagyobb nyilvánosságot adjon a korszerű ötleteknek és a fejlesztőknek is. A negyedik InnoMax Díjra a kis- és közepes vállalkozások mellett ettől a fordulótól már a 250 fő feletti nagyvállalatok is pályázhatnak, és már szinte hagyományként a jövő fejlesztőit is keresik. Az Invitel ugyanis az InnoMax Díj „kistestvérét” az InnoApps Díjat is meghirdette. Erre egyetemi, főiskolai hallgatók és középiskolás diákok pályázhatnak ötletes okostelefonos alkalmazásokkal.

Így jelentkezhet

Az InnoMax Díjra 2013. március 10-ig lehet nevezni a www.invitel.hu/innomax oldalon. Három kategóriában hirdetik meg a versenyt, így az 5-19 fős, a 20-69 fős és a 70 fő feletti vállalatok projektjeit várják.

Az InnoApps pályázat a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló „applikátor fejlesztők” versenye. Az üzlethez, munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű ötletekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehet pályázni. További információk a www.invitel.hu/innoapps weboldalon találhatók.

Akik már biztosan nyertek

Az innovációs verseny tavalyi nyertesei közül az HBO magyarországi leányvállalata, az HBO Europe a munkaidő utáni kikapcsolódást értelmezte újra. Az emberek már mobilabbak, mint régen, kevesebb az idejük, és az időbeosztásuk is szigorúbb. Erre az igényre fejlesztették az HBO GO-t. Az exkluzív Pay-TV szolgáltatással az interneten keresztül bárhol, bármikor megnézhetőek, visszanézhetőek az HBO-s filmek és sorozatok.

Az RT5 Taxi Holding Kft. a 20–69 fős cégek versenyében lett aranyérmes. Tavaly lényegében minden olyan újítást bevezettek, ami egy XXI. századi taxitársaságtól elvárható. Áttértek az e-számlázási rendszerre, az e-taxikártyára, az e-taxicsekkre, az e-vállalatirányítási rendszerre, a mobilos fizetésre, az internetalapú IP call centerre és a saját okostelefon-alkalmazásra is.

Az 5–19 fős vállalkozások kategóriájában tavaly a DataLogic Kft. kapott InnoMax Díjat. Ők egy kimondottan kkv-knak  fejlesztetett virtuálisiroda-szolgáltatással pályáztak, amely a távmunkát és a vállalat teljes projektmenedzsmentjét támogató ügyviteli rendszert ötvözi.