Remény időseknek, egyedülállóknak

Egyre közkedveltebb a Body Guard cég távfelügyelete, segélyhívó rendszere.

Budapest több kerülete, sőt, országosan már több mint 40 település csatlakozott a Body Guard segélyhívó rendszerhez, amely kiválóan alkalmas az egyedül élő, gondoskodásra szoruló emberek napi 24 órás felügyeletére.

A magyarországi piacon egyedülálló interaktív egészségügyi és vagyonvédelmi szolgáltatás egy telefonvonalra kapcsolt hangkommunikátor segítségével működik. A lakásokba, kisebb-nagyobb helyiségekbe telepített készülék révén a központ a helyszínről a leghitelesebb hanginformációk alapján, a hagyományos távfelügyeleteknél nagyságrendekkel nagyobb megbízhatósággal tud intézkedni akár mentésre, rendőrségi riasztásra, vagy egyéb segítségre van szükség.

Az immár tíz éves múltra visszatekintő cég olyan szociális gondozásra szoruló lakosoknak kíván segítséget nyújtani, akik egyedül nem képesek ellátni magukat, vagy éppen betegségük miatt – cukorbetegség, szívbetegség stb. – azonnali segítségre szorulnak. A Body Guard Hungary a szociális törvényben meghatározott krízisközpont követelményeinek megfelelő egészségügyi távfelügyeletet úgy működteti, hogy amennyiben az önkormányzat hosszú távú együttműködési szerződést köt a céggel, jelentős árkedvezményt ad.

Az egészségügyi távriasztó rendszer összekapcsolható rablás- és betörésvédelmi rendszerrel is, de egyes önkormányzatok gondolkoznak azon, hogy a meglévő segélyhívók helyett felvonókba is beszerelik a Body Guard távriasztóját.