Tiborcz 369 millióért vett egy felújítandó budai villát

Az épület életveszélyes állapotban is meglehetősen pofásan néz ki.
Kapcsolódó cikkek

Az Átlátszó.hu több forrása is megerősítette, hogy egy korábban 369 millió forintért meghirdetett XII. kerületi villát vett meg Tiborcz István a nyáron.

Egy héttel ezelőtt már érkezett róla hír, hogy a 369 milliós budai villát vásárolhatta meg Tiborcz, akkor az Átlátszó azt is írta, hogy az ára is egy bő százassal magasabb, mint a többi hirdetett családi házé. És hogy Tiborcz István egyedüli tulajdonosa az ingatlannak, de fő szabály alapján a telek és a rajta álló épület Orbán Ráhellel közös tulajdonának számít.

A miniszterelnök veje hétfőn interjút adott a Matolcsy György jegybankelnök fia által tulajdonolt Origónak, amiben azt nyilatkozta, hogy a Kútvölgy-virányosi villát üzleti célra vásárolta. Az interjúból kiderült az is, hogy valóban az övé egy Tiborcz-közeliként elhíresült ingatlancég, a BDPST Zrt., amely számos nagy értékű ingatlant vásárolt fel országszerte az elmúlt években.

Tiborcz: nincs offshore tulajdonos a BDPST-ben
A miniszterelnök veje örül, hogy apósa lett Orbán Viktor, de nehezen tűri a sajtótámadásokat.

A 369 millió forintért hirdetett Kútvölgy-virányosi villát azonban nem a cége, hanem a saját nevére vásárolta meg az üzletember. A villa 1941-ben épült, háromszintes, 11 szobás, van hozzá egy szolgálati lakás, garázs, medence és 1536 négyzetméter telek is. Az épületről azonban kiderült, hogy életveszélyes volt, most zajlik a felújítása. A portál az ingatlanos portálok korábbi hirdetései alapján számos képet, és egy videót is közöl a villáról, amely így fest kívülről: 

Kiemelt kép: MTI, Burger Barna