Mutatjuk a leghosszabb szabit, amit a legkevesebb szabadnappal összehozhatunk 2017-ben

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Mutatjuk, hogy jövőre melyik három szabadnappal lehetünk tíz napig szabin. Jól hangzik nem?
Korábban a témában:

A munkaszüneti napokat a nemzetgazdasági miniszter rendelete határozza meg minden évben. 2017-re még nincs ilyen rendelet, de gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ezek lesznek a szabadnapok:

Három nappal tíz napig szabin

Mint látható, legkevesebb 5 hosszú hétvége lesz. Ezek közül az egyik sztár a Húsvét lesz, mert a Nagypéntek bevonásával négy munkaszüneti napot nyerünk alapból. Ha április 14. előtt vagy április 17. után veszünk ki négy nap szabadságot, ezzel nyolc napot nyerünk.

Erős versenyben van május 1. is, mert ez majd hétfőre esik. A hétfői vagy pénteki napra eső ünnepnap mindig a lehető legjobb opció, mert így minden esetben megnyúlik a gyorsan elszaladó hétvége.

Sajnos augusztus 20. vasárnapra esik, úgyhogy ez kiesik a tervezésből.

Jövőre – legalábbis munkaszüneti napok szempontjából – az abszolút sztár a Karácsony lesz, mert a két napja is munkanapra esik (hétfő és kedd). Ha ehhez hozzávesszük az Újévet, ami szintén hétfőre esik, ezzel nyerhetjük a legtöbb szabadnapot.

Ha 2017-ben kivesszük a december 27-28-29 napokat, ezzel a három nappal tíz napig lehetünk szabadságon.