A FŐGÁZ folytatja a felkészülést a TIGÁZ fogyasztóinak átvételére

A nemzeti közműszolgáltatás részeként működő FŐGÁZ megkezdte a felkészülést, hogy a MEKH kijelölő határozata alapján legkésőbb 2016. október 1-jétől a TIGÁZ Zrt. mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfelhasználója számára biztosítsa a folyamatos földgázellátást - derül ki az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. közleményéből. 
Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Közművekhez tartozó évszázados szaktudással rendelkező FŐGÁZ az elmúlt időszak sikeresen lezárt tranzakcióval és integrációs folyamataival kellő tapasztalatot gyűjtött ahhoz, hogy a kitűzött határidőre megvalósítsa a TIGÁZ 1,2 millió lakossági földgázfogyasztójának átvételét és biztonságos ellátását. Az ország hamarosan egyetlen lakossági földgázszolgáltatójaként kiemelten fontos számunkra, hogy továbbra is kiérdemeljük a fogyasztóink elégedettségét, ezért alapszolgáltatásunkon felül folyamatosan új kényelmi megoldásokat biztosítsunk meglévő és leendő ügyfeleink részére. A célunk az, hogy a FŐGÁZ-ról mindig a magas szolgáltatási színvonal jusson eszünkbe – mondta Králik Gábor, a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója.

Jó, lesz, sulykolják

A mostanra már az ország legnagyobb lakossági földgázszolgáltatójává vált társaságnak kiemelten fontos, hogy fenntartsa az átfogó rezsicsökkentés eredményeit, a legmagasabb színvonalon biztosítsa szolgáltatását, és ezzel elnyerje ügyfelei elégedettségét, éppen ezért nemzeti vállalatként a magyar fogyasztók érdekeit tartja szem előtt. Ennek érdekében a FŐGÁZ folyamatos innovációra törekszik, amelynek keretében nemrégiben megújította online ügyfélszolgálati felületét és elérhetővé tette az elektronikus számlaigénylést, hogy fogyasztói gyorsan, egyszerűen és kényelmesen, környezetkímélő módon tudjanak ügyet intézni az oldalon keresztül a nap 24 órájában.

160 éves múltja során olyan mértékű tapasztalat és szakértelem halmozódott fel a társaságcsoportban, amely egyedülálló az országban. Ennek is köszönhető, hogy a FŐGÁZ év végére nem csupán az ország egyetlen lakossági szolgáltatója lesz, hanem felel a fővárosi földgázelosztásért és példa értékű hálózatüzemeltetésért is, miközben az üzleti piac legnagyobb szereplője is egyben. Mindezen feladatok biztonságos és magas színvonalú ellátása mellett a FŐGÁZ eredményes gazdálkodással az egyre szűkülő földgázpiacon kell, hogy megőrizze versenyképességét.

Az üzleti fogyasztókért is ringbe szállnának

Az ügyfélközpontú megközelítéssel és hatékony, transzparens, mégis testreszabott és innovatív működéssel a FŐGÁZ sikerrel tud versenyezni az üzleti fogyasztókért is. Az elmúlt években már a kis- és középvállalati szegmensben is elindult az a tendencia, hogy a fogyasztók egyre körültekintőbbek és többet tájékozódnak a piaci lehetőségekről. Éppen ezért kiemelt jelentőségű a szolgáltatók számára, ha az ügyfeleikkel hosszú távú, kölcsönös bizalmon alapuló stratégiai partnerséget alakíthatnak ki.

Számukra a legfontosabb értékek a határozott idejű szerződéseken alapuló megbízható szolgáltatás, az ellátásbiztonság garanciája, valamint az ügyfélközpontúság és az átlátható, a világpiaci trendekhez alkalmazkodó tarifák. Azon túl, hogy az év végére a FŐGÁZ veszi át a TIGÁZ lakossági fogyasztóinak ellátását, a kelet-magyarországi társaság üzleti ügyfeleitől is megválik, akiknek így lehetősége nyílik arra is, hogy cégük partnerének is a FŐGÁZ-t választva, egy szolgáltatónál, gyorsan, biztonságosan intézzék ügyeiket.