Csányi keményen kiosztotta Lázárt

Csányi Sándor ezúttal azt tette szóvá, hogy az uniós pénzek kezelését nem látja jó kezekben Lázár Jánosnál.
Kapcsolódó cikkek

OTP osztalék

Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés az uniós százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani – nyilatkozta Csányi Sándor az OTP közgyűlése után. “Nem tartom túl jó döntésnek azt, hogy az uniós pénzeket olyan ember kezeli, aki saját kisvárosának pénzügyeit sem tudta rendbe tenni” – mondta ezzel kapcsolatban.

Csányi Sándor kérdésekre válaszolva azt is elmondta, miért tartja igazságtalannak, hogyha a tisztességes bankok állják a tisztességtelenek károkozásának számláját. Szerinte ez ugyanis úgy néz ki, mintha egy nem biztosított autóval okozott baleset után, plusz egyhavi biztosítás befizetésével minden autóstól megkapná az új autó árát. A biztosítási összeg utólagos fölemelése 30 millióra tisztességtelen. Az OBA és a Beva összevonását nem elemezte a bank, de Csányi személy szerint szívesebben látná külön a két intézményt.

Az OBA és a Beva összevonása nehézkes, két teljesen különbözően működő szervezetről van szó, ezért nem támogatható az erre irányuló javaslat – mutatott rá az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor bejelentette, hogy megtámadják a devizahiteles törvényt Strassbourgban, “a beadvány jelenleg készül.”

Egy Tarsoly Csaba MLSZ-beli tevékenységére vonatkozó kérdésre elmondta: “Az MLSZ-ben 2010-ben azzal a feltétellel vállaltam tisztséget, hogy megváltoztatom a korábbi választási rendszert, így 6 személyt jelölhettem én, 1 tagot a profi klubbok és 1 tagot az amatőr csapatok. Tarsoly Csabát a profi klubok jelölték. Sok mindent el lehet mondani róla, de az tény, hogy a futbalért nagy aktivitást fejtett ki – a klubról nem akarok nyilatkozni, arra nem láttam rá.”

Csányi Sándor hozzáfűzte: ami a Quaestort illeti, folyamatosan körüllengte az a hír, hogy valami nincs rendben a cégcsoporttal.