Külföldiek ostromolják a belvárosi lakáspiacot

A vásárlók szinte pillanatok alatt csapnak le a jó elhelyezkedésű eladó ingatlanokra, melyek jelentős része rövid vagy hosszú távú bérleményként végzi, melyeket akár turistáknak, külföldi diákoknak, hazai juppiknak kimondottan magas árakon tudnak bérbe adni.
Kapcsolódó cikkek

Budapest belvárosa és annak lakáspiaca látványos felfutásban van az elmúlt években. Igazi reneszánszát éli, köszönhetően azoknak, akik hosszú távú, értékálló és kiemelt hozamot biztosítani képes befektetésbe tennék a millióikat. A vásárlók szinte pillanatok alatt csapnak le a jó elhelyezkedésű eladó ingatlanokra, melyek jelentős része rövid vagy hosszú távú bérleményként végzi, amit akár turistáknak, külföldi diákoknak, hazai juppiknak kimondottan magas árakon tudnak bérbe adni.

Új pályán a belváros

A mostani lakáspiacon az egyik legforróbb helyszín Budapest belvárosa. A belváros pedig itt elsősorban nem kizárólag az V. kerületet jelenti, hanem a Nagykörúton belüli városrészeket, vagyis a VI., VII., VIII., és a IX. kerületek városközponthoz közeleső részeit. De miért? A dolognak több oka van.

A válság utáni lakásárzuhanás 2013 végével, 2014 elejével megállt (legalábbis ezeken a részeken), és sokan, akik eddig elhalasztották a vásárlásukat, vagy várva az ideális beszállási pontot a befektetésük számára, elkezdtek vásárolni. Persze az árak nem mindenhol tértek magukhoz és indultak el felfelé, hiszen komoly különbségek tapasztalhatóak a népszerű városok és kerületek, illetve a kevésbé vonzó települések között, ahol még ma is inkább az áresés dominál. A belvárosi piac azonban nem csak emiatt szárnyal.

Fontos szempont

Elsődlegesen a befektetési típusú lakásvásárlóknál fontos szempont a hozam, és az, hogy biztonságos legyen az üzlet. Márpedig az elmúlt években és manapság is a piac közel harmadát a befektetési célú vásárlások adják Budapest belső területein.

A szabad, befektetni való