170 stadionnyi kártérítést fizethet a magyar szálloda

A kétezer-négyszáz-milliárd forintot azért kellene leperkálniuk, mert a Zara márkanév tulajdonosa beperelte őket jogtalan névhasználat miatt. Vagyis a néhai Zara Hotelről van szó.

A Dohány utcai Continental Hotel felszámolása tavaly szeptemberben kezdődött. Ez az a szálloda melynek falán egy ideig szerepelt a Zara Hotel név is. A Napi.hu fedezte fel, hogy a felszámolás mögött az is okként szerepelhet, hogy a névhasználat miatt a Zara márkanév spanyol tulajdonosa beperelte a szállodát birtokló ZeinaHotel Kft.-t.

A per még 2011-ben kezdődött, és egy évvel később megszületett az elsőfokú döntés a Fővárosi Törvényszéken. Ennek értelmében a magyar szállodának 2474,639 milliárd forintot kellene fizetnie a védjegybitorlás miatt. Ami irdatlan nagy összeg – mint a lap kiszámolta, ennyiből 170 stadiont lehetne felhúzni.

Persze ennyit nem tud kifizetni az időközben felszámolás alá került kft. De az ítélet sem jogerős még.
A magyar kormány egyébként stratégiai jelentőségűvé minősítette tavaly novemberben az arab érdekeltségbe tartozó céget, amit maguk a tulajdonosok sem értenek a lap szerint.

Ha kíváncsi rá, hogy miért hízott ilyen nagyra a kártérítés összege, és milyen érdekességek vannak még az ügy körül, kattintson.