Így tévézhet szinte ingyen

Aki szeretné megtakarítani a havi pár ezer forintos tv-előfizetési díjat, az az interneten keresztül akár ingyen is nézhet műsorokat.
Kapcsolódó cikkek

Tévé, számítógép, internetkapcsolat és összekötő kábel, no meg némi türelem és kompromisszum. Ezek kellenek ahhoz, hogy megúszható legyen a havi tv-előfizetési díj.

Kábelt lehet hogy kell venni

A kellékek közül valószínűleg az összekötő kábel hiányozhat. Megvásárlása előtt  nem árt egy kis műszaki tájékozódás, például meg kell nézni, hogy milyen kimenete van a számítógépnek és a tévének (HDMI? VGA? DVI?), és hogy ezek egyeznek-e – hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu. Utóbbi két kábeltípus nem támogatja a hangtovábbítást, így ezeknél még egy külön audiokábelre is szükség lesz.

Ha pedig nem stimmelnek a kimenetek a tv és a számítógép között, adapterre is szükség lehet – veti fel a lap. Ez persze belekerül pár ezer forintba, de aztán már nincs többé havi költség. 
És akinek okostévéje van, annak a bizonyos összekötő kábelre sincs szüksége, csak internetre.

Ezt nézhetjük ingyen

A közszolgálati műsorokon kívül foghatjuk az ATV-t, igaz egy órás késéssel – ezért írtuk az elején, hogy némi türelemre is szükség lesz. Aztán a Hír TV élőt, amihez kell egy SMS-regisztráció (vagy enélkül, szintén késleltetve). Az RTL Most!-on pedig például saját produkciókat nézhetünk vissza vagy filmeket. De bekapcsolódhatunk még a TV2, a Viasat Paly műsoraiba is, és a Sport1-et is élőben nézhetjük, meg az archív felvételekbe is belekukkanthatunk.
Viszont ha leginkább filmeket szeretnénk nézni , természetesen legálisan, akkor már fizetnünk kell – erre is van a portálnak néhány tippje.

Mi a különbség a nettévé és a neten keresztül nézhető adás között?

A nettévé többnyire olyan műsorokat jelent, amelyek csak a világhálón érhetőek el. Ha pedig interneten keresztül tévézünk, akkor a cikkben leírt módon nézhetjük az egyébként tévén is fogható műsorokat.

Az IPTV-t ehhez képest előfizetéssel vehetjük igénybe (általában digitális tv, telefon, vezetékes internet együtt). Az a jó benne, hogy rögzíthető vele a kívánt műsor, lehet vele filmet kölcsönözni, webrádiózni, vagy akár meg is lehet állítani az élő adást.

Címkék: tévé