Eddig 31 milliót jótékonykodtunk össze az üvegvisszaváltásból

A felajánlásokat gyermekgyógyászati intézmények kapják majd meg az év végén.

A kötelező üvegvisszaváltás idei bevezetése óta mostanáig összesen 31 millió forint gyűlt össze a visszaváltók jótékonysági felajánlása nyomán – írta meg, a MOHU adataira hivatkozva, szerdai cikkében, az Index.

Amint arról beszámoltunk, háromféle módon rendelkezhetünk az üvegek visszaváltásért kapott pénzről:

Azt is megírtuk, hogy ma már napi több mint 3 millió palackot váltanak vissza az emberek, sőt napról napra nő a visszaváltott mennyiség.

Az Index érdeklődésére a MOHU elárulta, hogy az üvegvisszaváltások nyomán mostanáig 31 millió forint gyűlt össze. Mint írják, a befolyt összeget az év végén utalják majd át a kedvezményezett kórházaknak, amelyek gyermekgyógyászati intézmények.

A MOHU tájékoztatása szerint jelenleg a gyűjtési időszak zajlik, az egyes REpontokon a visszaváltott palackok utáni, 50 forintos felajánlást egy külön erre a célra elkülönített adatbázisban gyűjtik, az összeget minimum félévente teszik közzé a cég honlapján. A társaságnál arról számoltak be, hogy a felajánlott összeget a jótékonysági szervezetek között egyenlő arányban osztják fel.

Felkerestük a kiemelt ellátási területű gyermekkórházakat, és kértük, hogy az aktuális szükségleteikhez igazodó pályázati és beszerzési igényeiket dokumentálva jelezzék a MOHU felé

– tették hozzá a kötelező visszaváltási rendszert üzemetető Mol-leányvállalatnál.

Az Index megtudta, hogy a 2024-es év kedvezményezettjei a következők: