Újítsd meg otthonod és spórolj energiát! – Az Újház segít az Otthonfelújítási Támogatás igénybevételében.

Magyarországon közel 3,6 millió lakóingatlant érinthet az új Otthonfelújítási Program, ami az 1990 előtt épült családi házak korszerűsítését célozza. A támogatás segítségével jelentősen csökkenthető az otthonok energiafogyasztása, azaz csökken a családok rezsiszámlája és még a környezetvédelemhez is hozzájárul.

A támogatás legfontosabb feltétele a legalább 30%-os energiamegtakarítás elérése, amihez a komplex korszerűsítés a legjobb megoldás. A szigetelés kulcsfontosságú szerepet játszik ebben, mert a falakon keresztül távozik a legtöbb hő.  Egy jól szigetelt otthon télen melegen, nyáron pedig hűvösen tart, így jelentősen csökkenthetők a fűtési és hűtési költségek. Ráadásul a szigetelés nem csak az energiahatékonyságot növeli, hanem az ingatlan piaci értékét is.

Az Újház kereskedések már az első sikeres otthonfelújítási pályázatok beadásán túl vannak, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy aki egyszer pályázik, az gyakran további felújítási munkálatokban is gondolkodik.

Most van itt az ideje, hogy a családi házukat korszerűsíteni és szépíteni vágyók kihasználják a pályázati lehetőségeket, mielőtt a kereslet a nyári szabadságok után robbanásszerűen megnő.  Szakértők bevonásával nem csak rengeteg idő, de jelentős pénz is megspórolható. Az építőanyag piacon a hazai beszállítók stabil ellátást biztosítanak, így a szükséges építőanyagok   folyamatosan rendelkezésre állnak, garantálva a zavartalan felújítási munkálatokat.

Az Újház, Magyarország meghatározó építőanyag kereskedelmi hálózata, szakértő partnerként áll az otthonfelújítók mellett. A vállalat felkészült munkatársai nem csak a megfelelő szigetelőanyagok és nyílászárók kiválasztásában segítenek, hanem a pályázathoz kapcsolódó tudnivalókban, sőt, az ügyintézésben is pályázatíró, hitelintézeti és energetikai szakértőkkel együttműködve. Az Újház kereskedéseiben, országszerte 80 telephelyen minden megtalálható, ami az alapoktól a tetőig szükséges lehet, a szaktanácsadás pedig személyre szabott, így mindenki megtalálhatja az otthonához és pénztárcájához illő megoldásokat.

Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az Újház vezérigazgatója ismertette a cég filozófiáját az Otthonfelújítási támogatással kapcsolatban: „Az új ház, új élet: a felújítással nem csak a házunk értékét növeljük, hanem az új környezettel együtt egy új fejezet is kezdődik az életünkben.”

Ha érdekel, hogyan tudnád kihozni a legtöbbet az Otthonfelújítási támogatásból, látogass el az Újház tanácsadói oldalára, ahol minden fontos információ egy helyen elérhető: https://ujhaz.hu/otthonfelujitasi-program2