Lemondott az Audi szakszervezet elnöksége, miután két tagot sikkasztással gyanúsítanak

Két tagot pedig kizártak.

Rendkívüli bizalmi értekezletet tartott kedden az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) elnöksége, miután nemrégiben bilincsben vitték el a rendőrök a szakszervezet két elnökségi tagját egy értekezletről, a hírek szerint hűtlen kezelés gyanújával.

A gyanúsítottak a 2020-as beszámolót kétszer adták le, először 92,6 millió forint veszteséggel, majd 93 ezer forint nyereséggel, úgy, hogy második alkalommal az „anyagjellegű kiadások” összegét csökkentették 92,7 millióval. A 2021-es beszámolóból már három változatot adtak le, az elsőt kétszer módosították, és az első és a harmadik változatban szereplő veszteség között 130 millió forintos különbség volt.

Az AFHSZ tájékoztatása szerint a keddi bizalmi értekezleten két tagot kizártak a szakszervezetből, és egyben ügyvédi megbízást adtak a polgárjogi igény érvényesítésére, amely során mindent megtesznek az eltulajdonított vagyon megtérítésére.

A működőképesség és aktuális anyagi helyzet felmérése érdekében az elnökség felvette a kapcsolatot az érintett pénzintézetekkel, amelyektől azt a tájékoztatást kapták, hogy a szakszervezet meglévő vagyona több mint 900 millió forint, és ez befektetésben, megtakarításban és folyószámlán áll rendelkezésre.

Az értekezleten egyetértettek abban, hogy a szakszervezet szervezeti működésének a biztosítása a legfontosabb, ezért az AFHSZ elnökségének tagjai egyenként lemondtak és tisztújító választást tartanak.