Kedvezményesen, 851 millió forintért kelt el a bukott magyar ásványvízkirály jachtja

A felszámolás alá került vállalat fő vagyonelemei egyébként Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerültek.

Harmadszor hirdették meg, és ezúttal el is adták az ország egykori legnagyobb ásványvízgyártójának utolsó érdemi vagyonelemét, egy 34 méteres jachtot – írja a G7.

A hajó a felszámolás alá került Aquarius-Aqua Kft. tulajdonában volt. Az eljárás lezárult a cégnél azzal, hogy a Sunseeker típusú luxusjacht elárverezték. A cég minden más vagyonelemét értékesítették már, a jachton azonban jó ideje próbál sikertelenül túladni a felszámoló.

A Cassiopeia nevet viselő hajóért egyébként ezúttal nem volt élénk verseny. Bár két érdeklődő is adott ajánlatot, az egyikük csak egyszer próbálkozott, így az aukciót végül egymillió forinttal a kikiáltási ár felett ütötték le. Így lett a vételár 851 millió forint, amely közel 150 millióval kevesebb a jacht becsértékénél.

A G7 azt írja, az Aquarius-Aqua a kezdeti gyors felfutást követően rossz üzletpolitikát választott, aminek az lett az eredménye, hogy egyes szerződéseiknél minden eladott palackon buktak. A cég ezután áfacsalási ügybe keveredett, a vállalat többségi tulajdonosát 2016-ban le is tartóztatták. A kialakult krízisből a vállalat már nem tudott kikászálódni, és bár volt egy kísérlet a megmentésére, végül felszámolás alá került. A felszámolás során a vállalat fő vagyonelemei némi hátszéllel Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerültek. A jacht azonban megmaradt, mostanáig.