Vasárnapra rengeteg benzinkúton elfogyott az üzemanyag, Szlovákiában lehet tankolni

Az autósok körében is érezhető a feszültség a Telex szerint.

Vasárnap estére Budapesten és az ország több pontján is kifogytak az üzemanyagból a benzinkutak – írta a Telex.hu olvasói beszámolók alapján. A portál Facebook-oldalára egy óra alatt több száz visszajelzés érkezett az üzemanyag-hiánnyal kapcsolatban.

Az egyik beszámolóban részletesebben leírták, hogy sem 95-ös benzin, sem hatósági áras gázolaj nincs Lakitelek, Cserkeszőlő, Kunszentmárton és Mezőtúr Mol-kútjain, Törökszentmiklóson pedig a Mol-kút mellett kifogyott a Shell-kút is. Egy másik olvasójuk nyolc különböző kúton volt Érd, Budaörs és a XI. kerület környékén, de sehol nem volt benzin, még az autópálya mellett sem. Üres a gödöllői Mol- és Shell-kút is, ahogy a veresegyházi OMV is.

Egyik olvasójuk ezt írta: „Nem tudtam tankolni pénteken a III. kerületben, Szentendrén és Pomázon.

Cserébe Szlovákiába tankoltam 1,7 euróért, mert ott van.

Sokan számoltak be olyan tapasztalatról is, hogy valahol még tudtak tankolni, utána nem sokkal viszont az a kút is elesett.

Az autósok körében is érezhető a feszültség, az egyik kommentelő azt írta, hogy a maglódi bevásárlóközpont kútjánál volt üzemanyag, ezért 40 percbe telt, de sikerült tankolni. Közben viszont két autós annyira összeszólalkozott, hogy az egyik utasai a másik visszapillantóit letörve, ordítozva, csapkodva próbálták felrántani a sofőrülés ajtaját.

A helyzet javulására nem lehet számítani, hiszen több kút is levelet kapott a MOL Nagykereskedelmi Értékesítésétől, amelyben közlik, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében a december 5-én kezdődő héten sem tudnak benzint és dízelt biztosítani nekik. Ez lesz a harmadik olyan hét, amikor azok a független benzinkutak, amelyek az energiaárak elszállása után kötöttek szerződést a MOL-lal, nem kapnak benzint és gázolajat.