A Wizz Airrel szemben is megindult a fogyasztóvédelmi eljárás

Az igazságügyi tárca szerint jelentősen megnövekedtek a panaszok a légitársasággal szemben.

Az Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére fogyasztóvédelmi hatósági vizsgálat indult a Budapest Főváros Kormányhivatalánál a magyar fogyasztók és magyar családok jogainak védelme érdekében aWizz Air Hungary Zrt. légitársasággal szemben

– tudatta hétfői közleményében az igazságügyi tárca.

Mint írták, az elmúlt időszakban megnövekedett a Wizz Air Hungary Zrt. légitársasággal szemben a fogyasztóvédelmi hatósághoz benyújtott fogyasztói panaszok száma, amelyek közül több eset a médiában is nagy visszhangot kapott.

A panaszok szerint

A megindított fogyasztóvédelmi eljárás célja az esetleges jogsértő magatartás feltárása, megszüntetése és szankcionálása, hiszen a jogszabályokat valamennyi vállalkozásnak be kell tartani – olvasható a tárca közleményében.

Mint ismert, egy másik diszkont légitársaságot, a Ryanairt Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi eljárás keretében az extraprofitadó áthárítása miatt 300 millió forintra bírságolta meg. A Ryanair egyrészt fellebbezett a döntés ellen, majd válaszlépésként bejelentette, hogy megszünteti nyolc, Budapestet érintő útvonalát.