1,7 millió forintba is kerülhet egy egyhetes családi nyaralás Siófokon

Úgy tűnik, bárhová is mennénk, az drágább lesz, mint tavaly.
Kapcsolódó cikkek

Mini utazási körképet csinált az ATV, megnézték, hol mennyiért nyaralhatunk. A Balatonnál átlagosan 8-10 százalékkal drágulnak a szállások, de ez nagyban függ attól, hogy milyen kategóriáról van szó. Akik január-februárban lefoglalták már a szállást, azok még a tavalyi áron jönnek, és ahogy közeledünk a főszezonhoz, emeltünk egy picit – mondta el a tévének Lengyeltótiné Lajos Beáta, szállodatulajdonos. Mint kiderült, náluk volt tavaly 40 százalékos előfoglalási lehetőség.

Megnézték azt is, mennyibe kerül egy kétgyermekes családnak egy egyhetes pihenés, július végén. A legnépszerűbb szálláskereső oldalon olaszországi, görögországi, horvátországi és magyar árakat vetettek össze.

A híradó az útiköltséget is összehasonlította. A külföldi úti célok között autóval Horvátországba a legolcsóbb eljutni: Fiuméig autópályadíjakkal 66 ezer forintból jön ki az út, míg a legdrágább repülőjegyet a görög fővárosba találták. Rossz hír a külföldi utat tervezőknek, hogy a héten ismét több mint 395 forintba kerül 1 euró, ami még tovább drágítja a külföldi utakat.

Ha összességben nézzük, akkor a mostani szezonban akárhova utazunk, Kis Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szerint magasabb árakkal fogunk találkozni, mint a korábbi szezonban.