Elege van egy nyugdíjas szervezetnek a mostani nyugdíjemelésből

Az átlagbér 60 százalékára is emelnék az átlagnyugdíjat, és a korhatár előtti 2-3 évben rugalmasan lehetne nyugdíjba menni a Nyuszet kívánsága szerint.

A jelenlegi kormány a választásokhoz közeledve igyekszik a nyugdíjasok kedvében járni, egységes, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot osztott novemberben, januárban a korábban mondottnál nagyobb, 5 százalékos emelést hajt végre, februárban a teljes 13. havi nyugdíjat kifizetik. De úgy fest, ezzel nem kenyerezte le Orbán Viktor kabinetje a hét nagy szervezet összefogásával működő NYUSZET-et (Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa), mert a csoportosulás egy közleményben sorolja, mit vár, ahogyan ők írják, az idős korosztály a következő kormánytól. (A Nyuszet amúgy többször is már élesen kritizálta a mostani kormány nyugdíjpolitikáját.)

Pontokba szedve:

Hosszú távú terveik is vannak, ennek keretében  a nemzedékek közötti szolidaritás további erősítésére gondolnak, meg a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatósága érdekében korrekciók megtételére.

És a listában ott van még egy idősügyi törvény megalkotása, vagy például az otthonápolási erőforrások növelése, idősotthoni férőhelyek számának és minőségének emelése is.