Bige Budainak üzent: Szedjen Cavintont vagy valami agyfényesítőt

Budai azt írta, hogy Bige kérésére találkoztak pár évvel ezelőtt és kérte őt, hogy ne tegyen büntetőfeljelentést. Bige szerint nem történt ilyen.

Lassan nem telik el nap már, hogy ne történne valami a kormányzati célkeresztbe került Bige László ügyében, egyre durvább üzengetés folyik fideszesek és a nagyvállalkozó között.

Budai Gyula fideszes képviselő hozzászólt egy Facebook-oldalon Bige azon leveléhez, amelyben a nagyvállalkozó visszavágott az őt betámadó Nagy István agrárminiszternek.

A kormánypárti képviselő azt írta, hogy 2012-ben Bige László megkereste őt, találkoztak is. Ezen a találkozón Budai állítása szerint a nagyvállalkozó arra kérte, hogy ne tegyen büntetőfeljelentést a máig Bige tulajdonában lévő pétfürdői Nitrogénművek Zrt-nek adott 10 milliárdos állami támogatás ügyében. Mint a fideszes képviselő fogalmazott, „Cserében azt ígérte, hogy támogatná a Fideszt” – vette észre a Magyar Hang Budai hozzászólását. De a politikus nem árulta el, hogy pontosan milyen feljelentésről van szó, és hogy miben is maradtak.

A Magyar Hang elérte Bige Lászlót, aki azt javasolta Budai Gyulának, hogy

szedjen Cavintont, vagy valami agyfényesítőt, mert rossz a memóriája, ami az idő múltával persze érthető.

Bige azt állítja, soha nem történt olyan, mint amit Budai említett.

„Én egyszer találkoztam vele, a parlamenti vizsgálóbizottságban, amely az én állítólagos 10 milliárdos állami támogatásomat vizsgálta. Jellemző a felkészültségükre, hogy hatalmas lett a csend a bizottságban, amikor kiderült, hogy soha nem kaptam állami támogatást egyetlen kormánytól sem. Állításával szemben én banki hitelgaranciát kaptam, amelynek birtokában banki hitelt vettem fel, amelyet még a futamidő vége előtt – már nem emlékszem pontosan – két vagy három évvel vissza is fizettem.”

A Bigét célkeresztbe állító kormányzati támadásokat itt foglaltuk össze:

Kapcsolódó
Az agrárminiszter is betámadta Bige Lászlót
A milliárdos nagyvállalkozó a kormányzat kereszttüzébe került.