Mutatjuk, kiknek lesz elérhető a napelempályázat 100 százalékos támogatása

Tippek, mit érdemes mérlegelni, mielőtt pályáznak.
Kapcsolódó cikkek

Hamarosan, december 6-tól indul a legújabb napelemes pályázat, amiben 2,9 millió forinttól 11,3 millió forintig terjedően lehet 100 százalékos támogatást nyerni. A támogatást lakossági ingatlanok energiahatékony korszerűsítésére lehet felhasználni. A pályázatokat régiónként eltérő ütemben lehet majd benyújthatani.

A Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesületének elnöke, Gulyás István szerint a pályázathoz a műszaki tartalmat legalább olyan fontos átgondolni, mint a pályázat formai szempontjait. Íme, mire kell kiemelt figyelmet fordítani.

Akiknek nem lesz elérhető a pályázat

Ha az alábbiak közül akár egy pontban is nem teljesülnek az adott paraméterek, előírások, akkor már nem érdemes tovább gondolkodni a beadáson:

Aki fentieken túl van, és mindennek megfelel, az a pályázat beadásával kötelezettséget vállal arra, hogy:

Azt talán sokan tudják, hogy kétféle konstrukciót lehet választani: vagy napelemet telepíthetünk, vagy napelemmel kombinált fűtéskorszerűsítésre pályázhatunk (hőszivattyú). Mindkettő választásnak megvannak a műszaki sajátosságai és előírásai.

A csak napelemes beruházást nem javasolják annak, aki

Jó tudni, hogy ha napelemes rendszer telepítése és fűtéskorszerűsítés a cél, akkor:

Fontos mérlegelni, hogy a pályázattal kapcsolatban sok egyéb költség is felmerülhet. Számolni kell a pályázatírás esetleges költségével is, de ugyanilyen fontos, hogy bizonyos munkanemek anyag- és munkaköltségei nem számolhatók el, például:

Miután pontszám szerint rendezik sorba a beérkezett helyes és minden egyéb feltételnek megfelelt pályázatokat, értelemszerűen vannak, akik magasabb pontszámot fognak kapni. Ilyen pontszámkülönbségek eredhetnek:

Forrás, további infók és részletek a pályázat honlapján.