Távozik a Defacto az Indexről – így már nem bíznak a portálban

A szerkesztők szerint a tényeket tiszteletben tartó, a közhatalmat ellenőrző és attól független újságírás össztársadalmi érdek és érték.

Távozik az Index felületéről az ismert közgazdászok által jegyzett blog, a Defacto. A szerkesztők szerint a tényeket tiszteletben tartó, a közhatalmat ellenőrző és attól független újságírás össztársadalmi érdek és érték. „Az Index.hu szerkesztőségének szinte egységes felmondása példamutató kiállás ezen értékek védelmében, mindamellett, hogy a munkaközösség kényszerű megszűnése egész Magyarország számára veszteség.”

Mint a búcsúzó közleményükben írják: az anyagok integritása érdekében olyan internetes felülettel tudjuk csak elképzelni az együttműködést, amelynek működése konzisztens a fenti elvekkel. Az Index.hu esetében nem látjuk biztosítottnak ezt a feltételt a jövőre nézve, így más megjelenési lehetőséget fogunk keresni.

A Defacto jelen- és múltbeli szerkesztői egyúttal megköszönték az Index.hu-nak, hogy hosszú éveken át nyilvánosságot biztosított a bejegyzéseiknek. E nélkül elképzelhetetlen lett volna, hogy annyi olvasóhoz eljussanak, mint amennyihez végül eljutottak.