Havonta milliókkal emelhetik meg az állami szervek vezetőinek fizetését

Lesznek, akik majdnem háromszoros illetményemelésnek örülhetnek januártól.
Kapcsolódó cikkek

Több mint egy tucat állami szerv, hivatal vagy intézmény vezetője és helyettesei részesülhetnek hatalmas fizetésemelésekben egy kormánypárti törvényjavaslat szerint – szúrta ki a Blikk.

A lap szerint ha a parlament megszavazza a fideszes indítványt, egyes vezetők illetménye megduplázódhat, de vannak, akik majdnem háromszoros illetményemelésnek örülhetnek januártól.

A legnagyobb nyertesek közé tartozik az Alkotmánybíróság, amelynek az összes tagja sokkal többet fog keresni. Sulyok Tamás elnök illetménye a mostani bruttó 1,5 millió forintról 3,8 millió forintra emelkedhet. A fizetését ugyanis a Kúria elnökének az illetményéhez igazították. Több mint kétmillió forintos fizetésemelésben részesülhetnek a GVH vezetői, az elnöknek például 1,7 millióról 4 millióra ugrik a fizetése, a helyetteseinek pedig 1,3 millióról 3,6 millió forintra.

Ahogyan korábban megírtuk: a fizetésemelésből nem marad ki Áder János  köztársasági elnök sem, aki 1,5 millió forint helyett 3,2 milliót kereshet jövőre, miután Kövér László házelnök fizetésének 110 százalékát kaphatja.

Kiemelt kép: MTI/MTVA